Előételek
1. TZATZIKI
2300 Ft, -
Reszelt uborka és fokhagyma, lágy joghurtba keverve.
2. HTIPITI
2400 Ft, -
Friss csípős zöldpaprikával kevert fetasajt krém
3. MELITZANO
2400 Ft, -
Padlizsánkrém
4. SKORDALIA
1600 Ft, -
Fokhagymás burgonyapüré hidegen
5. DOLMADES
2200 Ft, -
szőlőlevélbe csomagolt fűszeres rizs
6. OREKTIKO PIATO KRIO
7500 Ft, -
Hideg előételeinkből összeállított tál:
Melitzano, Tzatziki, Skordalia, Htipiti,
Skoumbria,Dolmades, friss Feta sajt,
olajbogyó és ropogós Kratsanisto
7. FRESKO TYRI FETA
/ I FETA SAGANAKI / I MANOURI PSITO
2400 Ft, -
Válasszon a sajtok közül!
Görög fetasajt olajbogyóval -
vagy roston sütve bazsalikomlevéllel -
vagy roston sült Manouri sajt
8. TYROPITA I SPANAKOPITA
2400 Ft, -
Két rétesből választhat:
Három sajttal készült rétes vagy
spenótos rétes feta sajttal megbolondítva
9. BOUREKAKI
2400 Ft, -
Sajtkrémmel töltött padlizsán szeletek
olíva olajon sütve, olajos magvakkal megszórva
10. KEFTEDES
2400 Ft, -
Fűszeres húslabdák nyárson, skordaliával
11. SKOUMBRIA KREMA
2600 Ft, -
Füstölt makréla krém, friss citrom és lime levével
majonézzel,főtt tojással, hagymával és metélőhagymával készítjük.
12. BAKALIARO GEMISTA
3700 Ft, -
Sajtkrémmel töltött tőkehal filé,
panko morzsa panírban, kisütve.
13. ATHERINES
2400 Ft, -
Rizs-és kukoricalisztben forgatott apróhalak,
olajban sütve, mártogató szósszal tálalva.
14. MIDIA
2800 Ft, -
Sütőben sült fűszerezett fekete kagyló
15. KALAMARAKIA TIGANITA I STA KARVOUNA
4200 Ft, -
Rizs- és kukoricalisztben forgatott tintahal karikák
olajban vagy faszénen sütve, mártogató szósszal tálalva.
16. KARAVIDES
5200 Ft, -
Langusztin farok rizs és kukoricalisztbe forgatva,
bő olajban sütve, mártogató szósszal tálalva
17. GARIDES
5600 Ft, -
Garnélarák fokhagymás vajban sütve, piláffal tálalva
18. OCTAPODI
5000 Ft, -
Hideg polipsaláta, pirított házikenyérrel.
Levesek
1. FAKI
2000 Ft, -
Mediterrán lencseleves
2. VRASTI SOUPA
3300 Ft, -
Kapros-tejszínes bárányleves
3. AVGOLEMONO
2100 Ft, -
Csirkehúsleves,joghurttal és tojásos-citromos
habarással sűrítve és reszelt Kefalo sajttal tálalva
4. KOTOSOUPA
3000 Ft, -
Tejszínes csirkeleves, friss citrommal tálalva
5. PSAROSOUPA
7500 Ft, -
Fehérborral és póréhagymával főtt égei tengeri halleves,
a "tenger gyümölcseivel".
Kérheti tejszínnel vagy friss paradicsommal készítve is!
Rendeléskor frissen készítjük!
6. FROUTOSOUPA
2800 Ft, -
Hideg gyümölcsleves szederrel, szamócával
és tejszínhabbal tálalva.
Cserépben és tepsiben sült ételek
1. MOUSAKAS
7400 Ft, -
Cserépedényben sült padlizsán és burgonya,
fűszeres darálthús raguval, besamel mártással.
2. STIFADO
7400 Ft, -
Vörösborban hagymával paradicsommal párolt
egész nyúlcomb, aszalt szilvával és piláffal tálalva.
3. KOTOPOULO SAGANAKI
8600 Ft, -
Cserépben sült tejszínes csirkemell ragu
feta sajttal, piláffal tálalva.
4. FRIKASE ARNI
11700 Ft, -
A báránycomb filét salátával és kaporral,
tejszínes mártásban puhára főzzük és burgonyával tálaljuk.
5. GARIDES SAGANAKI
13800 Ft, -
Cserépedényben paradicsomszósszal, tejszínnel,
kecske- és fetasajttal sült tisztított rákfarok, piláffal tálalva.
Roston és faszénen sültek
1. GYROS
6200 Ft, -
Nyársról vagdalt fűszeres csirkehús falatok friss zöldségekkel
tzatzikivel és pitakenyérrel tálalva.
2. SOUVLAKI KOTOPOULO
7200 Ft, -
Pácolt csirkemellfilé nyárson, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.
3. SOUVLAKI HIRINO
9000 Ft, -
Nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérme, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.
4. SVERKOS HIRINO
7000 Ft, -
Fűszeres sertéstarja tepsiben sült burgonyával
és friss salátával tálalva.
5. KRASATO HIRINO
7800 Ft, -
Fűszeres sertéstarja fehérboros tejszínes gombamártással,
piláffal tálalva.
7. TO PIATO TOU VOSKOU
9800 Ft, -
Fillo tésztában sült paradicsomos szűzérme, feta sajttal töltve
kemencében sült zöldségekkel és polenta krémmel tálalva.
6. HORIATIKO BIFTEKI
7800 Ft, -
Görög húslepény mediterrán sajtokkal és friss kakukkfüves paradicsommal töltve.
Sült burgonyával, friss zöldsalátával és zamatos olívás-paradicsom mártással tálalva.
8. PIATELA DIONYSOU 2
22100 Ft, -
Kétszemélyes DIONYSOS tál:
Faszénen sütött, nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérmék, fűszeres sertés tarja,
csirkecomb filé, pácolt csirkemell filé nyárson, görög húslepény és gyros tzatzikivel
tepsis burgonyával piláffal és vajas párolt friss zöldségekkel tálaljuk
9. BRIZOLA MOSHARI
14600 Ft, -
Borjúborda faszénen sütve, serpenyőben sült napon aszalt aradicsomos,
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.
10. FILETO
13300 Ft, -
Bélszín fűszervajjal vagy friss zöldbors mártással, roston sült zöldségekkel és burgonyával tálalva.
11. PAIDAKIA
12700 Ft, -
Faszénen grillezett báránybordák, serpenyőben sült napon aszalt paradicsomos
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.
12. BOUTI ARNISIO
10500 Ft, -
Rozmaringos, omlós báránycsülök, tepsiben sült burgonyával tálalva,
Halételek
1. KALAMARAKIA
7500 Ft, -
Pankó morzsával panírozott tintahal karikák,
tzatzikis salátával és fokhagymás pitával tálalva.
2. BAKALIAROS
8700 Ft, -
Rizs és kukoricalisztbe forgatott sült tőkehalfilé skordaliával,
friss zöldsalátával, fokhagymás-joghurtos öntettel.
Kérheti panko morzsában rántva is!
3. FILETO SOLOMOS
9900 Ft, -
Faszénen sült lazacfilé friss, vajas párolt zöldségekkel
és Dionysos mártással.
4. GLOSSA
12700 Ft, -
Nyelvhal citromos vajban, serpenyőben sütve, capri bogyóval.
Vajas párolt zöldségekkel tálaljuk.
5. KOKINOPSARO
8200 Ft, -
Vörös sügér faszénen sütve, lado-lemono öntettel.
Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.
6. TSIPOURA
12700 Ft, -
Aranydurbincs egész (vagy filé) faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.
7. LAVRAKI
12700 Ft, -
Farkassügér egész (vagy filé), faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.
8. MIDIA MAVRA
7000 Ft, -
Választhat, hogy friss paradicsommal vagy mustárral főzzük a kagylókat.
A klasszikus fokhagymás fehérborban párolt tengeri fekete kagylót is örömmel elkészítjük.
9. OCTAPODI
16700 Ft, -
Faszénen sült polip lado-lemono öntettel, friss zöld salátával
kevés morzsolt feta sajttal tálalva.
10. SOUVLAKI THALASSINO
11300 Ft, -
Garnélarák, lazac és tintahal nyárson, faszénen sütve.
Cserépben sült zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.
11. GARIDES SOUVLAKI
12700 Ft, -
Tisztított rákfarok nyárson, faszénen sütve, lado-lemono öntettel
és cserépedényben sült zöldségekkel tálalva.
12. GARIDES TIGANITES
12700 Ft, -
Fokhagymás vajban sült tisztított rákfarok,
friss salátával és sajtos sült burgonyával.
13. ASTAKOS
44500 Ft, -
Languszta, grillezve fokhagymás spenótlevelekkel
és tejszínes burgonyával tálalva,két személyre.
Egy személyre is elkészítjük.
14. VASILIKO KAVOURI
37800 Ft, -
Királyrák láb fokhagymás vajjal faszénen sütve,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával.
15. PIKILIA ME DIAFORES GARIDES
46200 Ft, -
Pazar ráktálon garnélarákok nyárson, langusztin, királyrák láb és languszta,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával tálalva.
16. ASTAKOMAKARONADA
44500 Ft, -
Langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 2 személyre.
Egy személyre is elkészítjük.
17. PSARO PIATELA DIONYSOS 2
49300 Ft, -
Kétszemélyes tál a tenger finomságaival:
Vörös sügér, egész aranydurbincs, garnélarákok nyárson és tintahal
faszénen grillezve és olajban sült nyelvhal. Vajas párolt zöldségekkel tálalva.
18. PSARO PIATELA POSEIDON 4
107500 Ft, -
Exkluzív haltál négy személyre, a tenger legkülönlegesebb kínálatával:
Fél languszta, királyrák láb, aranydurbincs és farkassügér, tintahal
és lazacfilé faszénen grillezve. Olajban sült tőkehal filé, nyelvhal és apróhalak,
Kagylóval és sajttal töltött padlizsánroló, sütőben sült kagyló,
és faszénen grillezett polip, vajas párolt zöldségekkel és piláffal tálalva.
Hús nélküli ételek
1. IMAM BAILDI
7500 Ft, -
A padlizsán szeletek fűszeres zöldségraguval töltve,
sütőben sütve és bulgurral tálalva.
2. BOUGIOURDI
7100 Ft, -
Négy fajta sajtot kockára vágott friss paprikával, paradicsommal
és hagymával cserépedénybe halmozunk, ízesítjük és kevés
olíva olajjal lágyra sütjük. Piláffal és pitakenyérrel tálaljuk.
3. AMALTHEAS
8800 Ft, -
Zöldséges Bulgur ágyra fektetjük a serpenyőben megforgatott
cukorborsót, és gombagerezdeket. Roston sült padlizsán karikákat
és fokhagymás spenótleveleket terítünk rá.Kecskesajttal töltött gomba kerül a tetejére,
amire olajban ropogósra sütött kaliforniai paprika és hagyma csíkokat halmozunk és
meghintjük zöldellő sült rukkolával. A tálat Vega Keftedes (sült zöldséggolyók) és Bourekaki
(padlizsán szeletbe tekert sajtkrém) kíséri. Articsóka- és puliszkakrémmel tálaljuk.
4. ZIMÁRIKO
5000 Ft, -
Friss bazsalikommal, fokhagymával és paradicsommal készült
metélt tészta, morzsolt feta sajttal tálalva.
Saláták
1. MEDITERRÁN SALÁTA
3600 Ft, -
Friss zöldsaláta, zellerszár, édeskömény, hagyma,
paradicsom és sárgarépa, citromos olivaöntettel,
olajbogyóval, pirított olajos magvakkal,
sajttal megszórva és Kratsanistoval tálalva
2. PRASINI SALATA
3300 Ft, -
Friss zöldsaláták, kerti zöldfűszerekkel
és ropogós kratsanistóval
3. TOMATOSALATA
2500 Ft, -
Friss paradicsomsaláta
4. VLAHIKI SALÁTA
3600 Ft, -
Friss zöldsaláták keveréke, paradicsom, joghurtos öntet,
morzsolt feta sajttal és capribogyóval meghintve.
5. SANTORINI SALÁTA
4100 Ft, -
Görög saláta tzatzikivel - paradicsom, paprika,
hagyma, uborka, olajbogyó, feta sajt,
olívás öntettel és tzatzikivel.
6. HORIATIKI SALÁTA
4100 Ft, -
Görög saláta - paradicsom, paprika, hagyma,
uborka, olivabogyó, feta sajt, olívaolajos öntettel.
7. AFRODITE SALATA
6200 Ft, -
Friss zöldsaláta, ruccola, körte, gyümölcsös-mézes öntettel
és kratsanistóval, grillezett Manouri sajttal.
8. LEONIDAS SALÁTA
6600 Ft, -
Friss zöldsaláták, paradicsom, capri- és olivabogyó,
saláta dresszinggel, főtt tojással, faszénen sült csirkemell
szeletekkel, szezámmaggal megszórva, pitakenyérrel tálalva.
9. THALASSINI SALÁTA
8300 Ft, -
Friss zöldsaláták, zöldségek, simogató salátaöntettel,
capri- és olajbogyóval, grillezett lazac szeletekkel, karavidesszel
és pitakenyérrel tálalva.
Köretek
1. PATATES STO FOURNO
1400 Ft, -
Tepsiben, olívaolajjal, fokhagyma
és hagyma gerezdekkel sült burgonya.
2. PSITES PATATES ME LIASTI DOMÁTA KAI SPANAKI
1700 Ft, -
Napon aszalt paradicsomos friss spenótlevelekkel
serpenyőben sült burgonya.
3. PATATES TIGANITES
1400 Ft, -
Sült hasábburgony
4. PATATES TIGANITES ME TYRI
1700 Ft, -
Hasábburgonya reszelt sajttal.
5. PATATES ME KREMA GALAKTOS KE ME SKORDO
1400 Ft, -
Fokhagymás tejszínben párolt burgonya.
6. PILAFI
1400 Ft, -
Vajjal és póráhagymával párolt rizs.
7. SPANAKI AHNISTO ME SKORDO
1400 Ft, -
Fokhagymával párolt spenótlevelek
8. LAHANIKA STON ATHMO
1700 Ft, -
Vajon párolt zöldségek, Dionysos mártással:
brokkoli, cukorborsó, két féle répa,
és héjas burgonya.
9. BULGUR
1700 Ft, -
Főtt-hántolt búzaszemek, zöldségekkel ízesítve
10. ZARZAVATIKA TIGANITA
4900 Ft, -
Roston sült friss zöldségek:
Paprika, paradicsom, padlizsán,
cukkini, gomba.
11. Pita / I Spitiko Psomi
500 Ft, -
Pitakenyér vagy házi készítésű olívás kenyér
12. KRATSANISTO
500 Ft, -
Olajos magvakkal megszórt ropogtatni való
Desszertek
1. GALAKTOBOUREKO
2300 Ft, -
Tejjel főtt vaníliás grízes krém réteslapok között,
házi narancslekvárral.
2. FLOGERA
2500 Ft, -
Réteslapokba göngyölt diós-mézes-csokis-mandulás finomság,
vanília fagylalttal tálalva.
Rendeléskor frissen készítjük, ezért, közel 15 percet kell várakoznia
a tálalásra!
Megéri! :)
3. KADAIFI
2500 Ft, -
Dióval, mandulával töltött keleti csemege,
vanília fagylalttal tálalva.
4. FROUTOSALATA
3100 Ft, -
Friss gyümölcsválogatás
5. TOURTA TIS SOFIAS
3000 Ft, -
Csokis-marcipános piskóta, ét-és tejcsokoládé mousse rétegekkel.
6. TOURTA TIS DAFNIS
3000 Ft, -
Könnyű túrókrém aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, , ropogós tört ostyával,
csoki tükörmázzal bevonva.
7. TOURTA TOU ARISTARHOU
3000 Ft, -
Epres vanília torta, marcipános-fehércsokis piskótán,
fris gyümölccsel tálalva.
8. TOURTA ROZ
3000 Ft, -
Hűvös málnakrém, mogyorós habcsókkal
9. PÁTHOS
3000 Ft, -
Mézes tejszínes maracuja krém és marcipános piskóta,
roppanós mogyoróval
10. GLIKO TOU ANDREAS
3000 Ft, -
Vanília fagyi és friss banán szeletek forró csokiban,
meggyel, tejszínhabbal és tört mandulával tálalva.
11. EKPLIXI TOU DIONYSOU
3000 Ft, -
Friss gyümölcsök joghurtban, vanília fagyival, mézzel leöntve,
tejszínhabbal tálalva.
Kérheti a finomság hagyományos változatát is,- joghurt, mézzel és dióval!
12. PAGOTA Afrodite (kehelyben)
3600 Ft, -
Vegyes gyümölcsfagylalt kehelyben
tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva.
13. PAGOTA Zeus (kehelyben)
3600 Ft, -
Csoki- és vaníliafagylalt kehelyben, tejszínhabbal tálalva.
14. PARFE MELI
3300 Ft, -
Kézi készítésű mézparfé
15. MAMMA MIA
3300 Ft, -
Csokoládé mousse trópusi gyümölccsel, mandula-mogyoró
lapon, csokoládé kehelyben tálalva.
Glutén, laktóz és glükóz mentes !!!
Görög különlegességek
1. METAXA 5*
4 cl
2200 Ft, -
2. METAXA 7*
4 cl
2500 Ft, -
3. METAXA 12*
4 cl
4000 Ft, -
4. Ouzo TIRNAVOU 40%
4 cl
2200 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
5. Ouzo TIRNAVOU me Karafaki
10 cl
5600 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
üveg kancsócskában szervírozva
6. Ouzo BARBAYANNI 46%
4 cl
3000 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
7. Ouzo BARBAYANNI me Karafaki
10 cl
7500 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
üveg kancsócskában szervírozva
8. Tsipouro BABATZIM 42%
4 cl
3100 Ft, -
Különleges, egyazon szőlőfajtából készített pálinka.
9. Tsipouro BABATZIM me Karafaki
10 cl
7700 Ft, -
Különleges, egyazon szőlőfajtából készített pálinka,
üveg kancsócskában szervírozva
10. TENTOURA
4 cl
2300 Ft, -
Kiváló likőr a fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,
citrusos gyümölcsök, masztix,....stb. aromájával.
11. WERMOOD red & white
8 cl
2100 Ft, -
A muskotályos szőlőből készült bort ürömfűvel, bergamottal
és Görögországban honos gyógynövényekkel ízesítették.
Eredménye ez a nagyszerű, félédes vermut.
12. JUNIQUE & Wine
10 cl
2300 Ft, -
Borókával ízesített fehérbor.
A boróka földes, hűvös és cseppet kesernyés kivonata
ad a bornak figyelemre méltó aromát.
13. Gin of Patras
2300 Ft, -
Koktélok
1. PIKRO
l
3200 Ft, -
Aperol, gyöngyöző rosé bor jégkockán,
szódavíz és friss narancs szeletek
2. BOUZOUKI
l
3500 Ft, -
Metaxa 7*, szóda, lime, mentalevél
3. LYRA
l
3500 Ft, -
Ouzo, grapefruitlé, friss citrom-narancs-lime
4. FLOGERA
l
3500 Ft, -
Vodka, uborka, almalé, friss citromlé
5. XINÍ
4000 Ft, -
Gin of Patras, tonik, Junique likőrbor (boróka) és lime.
6. BAGLAMA /HORIS ALKOHOOL/
2000 Ft, -
Alkoholmentes - Almalé, friss narancslé, lime, grenadine
7. MIRODATO
4000 Ft, -
Gin of Patras, tonik, rebarbara, málna
8. MIRODATO ASPRO
4000 Ft, -
Gin of Patras, lime, tonik, rozmaring,
9. KOKKINI MENTA
4500 Ft, -
Gin of Patras, görögdinnye ízesítésű Masztika, lime, menta
10. PRÁSINI
4000 Ft, -
Gin of Patras, uborkás tonik, pár csepp bodza, friss uborka
Fehér borok
1. MOSCHOFILERO
0,75 l
11400 Ft, -
Egy friss kiegyensúlyozott száraz fehérbor a virágok
és citrusos gyümölcsök erős, fajtajelleges illatával
és ízével, hosszú utóízzel.
2. RETSINA Attika
0,75 l
11400 Ft, -
Különleges karakterű, ragyogó sárga színű
száraz fehérbor. Diszkrét Attikai fenyő illattal,
finom aromával, harmonikus és karakteres utóízzel
3. HARSÁNYI HÁRSLEVELŰ
0,75l
12100 Ft, -
Csodálatosan szép, tipikusan fajtajegyes hárslevelű.
Tökéletes harmóniában egyesülnek az elegáns fehérvirágos,
enyhén mézes és zamatos gyümölcsjegyek.
4. FURMINT
0,75 l
15500 Ft, -
Színe világos lime. Már az illata is elvarázsol.
Gyönyörű hordófűszerek, elegáns, hűvös gyümölcsösség
és a dűlőre jellemző sós levegő illata tör elő a pohárból...
EZEK A BOROK CSAK ÍZELÍTŐK...
0 Ft, -
Jóval több görög és magyar borból válogathat éttermünkben!
Vörös borok
1. KRETIKOS
0,75l
11400 Ft, -
Kréta szigetének két legősibb szőlőfajtájából készült
ez a harmonikus, könnyű, száraz vörösbor.
2. SYRAH
0,75 l
14400 Ft, -
Gazdag test, intenzív tanninok és hosszú utóíz jellemzi
ezt a lenyűgöző száraz vörösbort.
3. CABERNET SAUVIGNON
0,75 l
12400 Ft, -
Opálos mélybordó szín, hatalmas test
és érett tannin jellemzi.
4. BIKAVÉR
0,75 l
14400 Ft, -
Rendkívül összetett ízvilágú száraz vörösbor, az egri
borvidék emblematikus bora. Egy igazi "Áldás"
EZEK A BOROK CSAK ÍZELÍTŐK...
0 Ft, -
Jóval több görög és magyar borból válogathat éttermünkben!
Rozé borok
1. KÉKFRANKOS Rosé
0,75 l
12500 Ft, -
A szekszárdi hagyományos borkészítés egyik
remekbe szabott darabja.
2. KADARKA SILLER
0,75 l
11400 Ft, -
Színe élénk cseresznye, illatában és ízében
a kadarkára jellemző cseresznyés és fűszeres
ízeket ismerhetjük fel.
Desszert borok
1. TOKAJI ASZU 5 puttonyos
0,5 l
21300 Ft, -
A borok királya, a királyok bora.
Intenzív aranysárga szín, komplex
illat és aroma jellemzi.
2. IMIGLYKOS
0,75 l
11400 Ft, -
Finoman virágos ízű félédes fehér
vagy vörös meliritos bor. Lágy kerek zamata,
ropogós savassággal zárul.
3. MAVRODAPHNE
0,75 l
11400 Ft, -
Édes vörös mazsolabor, a szeder és áfonya
intenzív bukéjával, amit az aszalt füge, a szilva
és a csokoládé édes aromája követ.
4. MUSCAT of PATRAS
0,75 l
11400 Ft, -
Halvány arany színű likőrbor a barack a túlérett dinnye
és a tejkaramella csábító aromáival. Rengeteg íz,
amiben a muskotályos szőlő tiszta frissessége fejeződik ki.