Előételek

TZATZIKI

1800 Ft, -
Reszelt uborka és fokhagyma, lágy joghurtba keverve.

HTIPITI

1850 Ft, -
Friss csípős zöldpaprikával kevert fetasajt krém

MELITZANO

1900 Ft, -
Padlizsánkrém

SKORDALIA

1200 Ft, -
Fokhagymás burgonyapüré hidegen

DOLMADES

1700 Ft, -
szőlőlevélbe csomagolt fűszeres rizs

OREKTIKO PIATO KRIO

5900 Ft, -
Hideg előételeinkből összeállított tál:
Melitzano, Tzatziki, Skordalia, Htipiti,
Skoumbria,Dolmades, friss Feta sajt,
olajbogyó és ropogós Kratsanisto

Fresko Tyri Feta / I Feta Saganaki / I Manouri Psito

1900 Ft, -
Válasszon a sajtok közül! Görög fetasajt olajbogyóval -
vagy roston sütve bazsalikomlevéllel -
vagy roston sült Manouri sajt

TYROPITA I SPANAKOPITA

1900 Ft, -
Két rétesből választhat:
Három sajttal készült rétes vagy
spenótos rétes feta sajttal megbolondítva

BOUREKAKI

1900 Ft, -
Sajtkrémmel töltött padlizsán szeletek
olíva olajon sütve, olajos magvakkal megszórva

KEFTEDES

1900 Ft, -
Fűszeres húslabdák nyárson, skordaliával

SKOUMBRIA KREMA

2100 Ft, -
Füstölt makréla krém, friss citrom és lime levével
majonézzel,főtt tojással, hagymával és metélőhagymával készítjük.

BAKALIARO GEMISTA

2900 Ft, -
Sajtkrémmel töltött tőkehal filé,
panko morzsa panírban, kisütve.

ATHERINES

1900 Ft, -
Rizs-és kukoricalisztben forgatott apróhalak,
olajban sütve, mártogató szósszal tálalva.

MIDIA

2200 Ft, -
Sütőben sült fűszerezett fekete kagyló

KALAMARAKIA TIGANITA I STA KARVOUNA

3300 Ft, -
Rizs- és kukoricalisztben forgatott tintahal karikák
olajban vagy faszénen sütve, mártogató szósszal tálalva.

KARAVIDES

4100 Ft, -
Scampi farok rizs és kukoricalisztbe forgatva,
bő olajban sütve, mártogató szósszal tálalva

GARIDES

4400 Ft, -
Garnélarák fokhagymás vajban sütve, piláffal tálalva

OCTAPODI

3950 Ft, -
Hideg polipsaláta, pirított házikenyérrel.

Levesek

FAKI

1600 Ft, -
Mediterrán lencseleves

VRASTI SOUPA

2600 Ft, -
Kapros-tejszínes bárányleves

AVGOLEMONO

1800 Ft, -
Csirkehúsleves,joghurttal és tojásos-citromos
habarással sűrítve és reszelt Kefalo sajttal tálalva

KOTOSOUPA

2400 Ft, -
Tejszínes csirkeleves, friss citrommal tálalva

PSAROSOUPA

5950 Ft, -
Fehérborral és póréhagymával főtt égei tengeri halleves,
a "tenger gyümölcseivel".
Kérheti tejszínnel vagy friss paradicsommal készítve is!
Rendeléskor frissen készítjük!

FROUTOSOUPA

2150 Ft, -
Hideg gyümölcsleves szederrel, szamócával
és tejszínhabbal tálalva.

Cserépben és tepsiben sült ételek

MOUSAKAS

5800 Ft, -
Cserépedényben sült padlizsán és burgonya,
fűszeres darálthús raguval, besamel mártással.

STIFADO

5800 Ft, -
Vörösborban hagymával paradicsommal párolt
egész nyúlcomb, aszalt szilvával és piláffal tálalva.

KOTOPOULO SAGANAKI

6850 Ft, -
Cserépben sült tejszínes csirkemell ragu
feta sajttal, piláffal tálalva.

FRIKASE ARNI

9250 Ft, -
A báránycomb filét salátával és kaporral,
tejszínes mártásban puhára főzzük és burgonyával tálaljuk.

GARIDES SAGANAKI

10900 Ft, -
Cserépedényben paradicsomszósszal, tejszínnel,
kecske- és fetasajttal sült tisztított rákfarok, piláffal tálalva.

Roston és faszénen sültek

GYROS

4900 Ft, -
Nyársról vagdalt fűszeres csirkehús falatok friss zöldségekkel
tzatzikivel és pitakenyérrel tálalva.

SOUVLAKI KOTOPOULO

5700 Ft, -
Pácolt csirkemellfilé nyárson, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

SOUVLAKI HIRINO

7100 Ft, -
Nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérme, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

SVERKOS HIRINO

5500 Ft, -
Fűszeres sertéstarja tepsiben sült burgonyával
és friss salátával tálalva.

KRASATO HIRINO

6200 Ft, -
Fűszeres sertéstarja fehérboros tejszínes gombamártással,
piláffal tálalva.

TO PIATO TOU VOSKOU

7800 Ft, -
Fillo tésztában sült paradicsomos szűzérme, feta sajttal töltve
kemencében sült zöldségekkel és polenta krémmel tálalva.

HORIATIKO BIFTEKI

6200 Ft, -
Görög húslepény mediterrán sajtokkal és friss kakukkfüves paradicsommal töltve.
Sült burgonyával, friss zöldsalátával és zamatos olívás-paradicsom mártással tálalva.

PIATELA DIONYSOU 2

17500 Ft, -
Kétszemélyes DIONYSOS tál:
Faszénen sütött, nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérmék, fűszeres sertés tarja,
csirkecomb filé, pácolt csirkemell filé nyárson, görög húslepény és gyros tzatzikivel
tepsis burgonyával piláffal és vajas párolt friss zöldségekkel tálaljuk

BRIZOLA MOSHARI

11500 Ft, -
Borjúborda faszénen sütve, serpenyőben sült napon aszalt aradicsomos,
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.

FILETO

10500 Ft, -
Bélszín fűszervajjal vagy friss zöldbors mártással, roston sült zöldségekkel és burgonyával tálalva.

PAIDAKIA

9950 Ft, -
Faszénen grillezett báránybordák, serpenyőben sült napon aszalt paradicsomos
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.

BOUTI ARNISIO

8250 Ft, -
Rozmaringos, omlós báránycsülök, tepsiben sült burgonyával tálalva,

Halételek

KALAMARAKIA

5950 Ft, -
Pankó morzsával panírozott tintahal karikák,
tzatzikis salátával és fokhagymás pitával tálalva.

BAKALIAROS

6900 Ft, -
Rizs és kukoricalisztbe forgatott sült tőkehalfilé skordaliával,
friss zöldsalátával, fokhagymás-joghurtos öntettel.
Kérheti panko morzsában rántva is!

FILETO SOLOMOS

7800 Ft, -
Faszénen sült lazacfilé friss, vajas párolt zöldségekkel
és Dionysos mártással.

GLOSSA

9950 Ft, -
Rizs&kukorica lisztben megforgatott egész nyelvhal serpenyőben sütve,
pirított fenyőmaggal, lado-lemono öntettel. Vajas párolt zöldségekkel tálaljuk.

KOKINOPSARO

6500 Ft, -
Mélytengeri vörös sügér faszénen sütve, lado-lemono öntettel.
Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

TSIPOURA

9950 Ft, -
Aranydurbincs egész vagy filé, faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

LAVRAKI

9950 Ft, -
Tengeri sügér egész vagy filé, faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

MIDIA MAVRA

5500 Ft, -
Választhat, hogy friss paradicsommal vagy mustárral főzzük a kagylókat.
A klasszikus fokhagymás fehérborban párolt tengeri fekete kagylót is örömmel elkészítjük.

OCTAPODI

13200 Ft, -
Faszénen sült polip lado-lemono öntettel, friss zöld salátával
kevés morzsolt feta sajttal tálalva.

SOUVLAKI THALASSINO

8950 Ft, -
Garnélarák, lazac és tintahal nyárson, faszénen sütve.
Cserépben sült zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

SOUVLAKI GARIDES

9950 Ft, -
Tisztított rákfarok, faszénen sütve, lado-lemono öntettel
és cserépedényben sült zöldségekkel tálalva.

GARIDES TIGANITES

9950 Ft, -
Fokhagymás vajban sült tisztított rákfarok,
friss salátával és sajtos sült burgonyával.

VASILIKO KAVOURI

29900 Ft, -
Királyrák láb fokhagymás vajjal faszénen sütve,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával.

ASTAKOS

35200 Ft, -
Languszta, grillezve vagy Dionysos módra,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával tálalva, két személyre.
Egy személyre is elkészítjük.

PIKILIA ME DIAFORES GARIDES

36500 Ft, -
Pazar ráktálon garides souvlaki, karavides, királyrák láb és languszta,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával tálalva.

ASTAKOMAKARONADA 1

17600 Ft, -
Langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 1 személyre.

ASTAKOMAKARONADA

35200 Ft, -
Langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 2 személyre.

PSARO PIATELA DIONYSOS 2

39000 Ft, -
Kétszemélyes tál a tenger finomságaival:
tengeri vörös sügér,egész tsipoura(arany durbincs), tintahal és garnélarákok nyárson,
faszénen sütve, nyelvhal olajban sütve. Vajas párolt zöldségekkel tálaljuk.

PSARO PIATELA POSEIDON 4

85000 Ft, -
Exkluzív haltál négy személyre, a tenger legkülönlegesebb kínálatával:
homár, királyrák láb, arany durbincs és tengeri sügér,
tintahal és lazacfilé faszénen sütve, olívaolajban sült tőkehal filé és fűszeres apróhalak,
roston sült nyelvhal, kagylóval és sajttal töltött padlizsánroló, sült kagyló,
faszénen sült polip, vajas párolt zöldségekkel és piláffal tálalva.

Hús nélküli ételek

IMAM BAILDI

5950 Ft, -
A padlizsán szeletek fűszeres zöldségraguval töltve,
sütőben sütve és bulgurral tálalva.

PIATO TIS AMALTHEAS

6950 Ft, -
Zöldséges Bulgur ágyra fektetjük a serpenyőben megforgatott
cukorborsót, gombaszeleteket és spenótleveleket.
Erre ültetjük a sajttal töltött gombafejet, amit beborítunk
ropogósra sült hagyma, kaliforniai paprika és rukkola csíkokkal.
Mellé rakunk serpenyőben sült Vega Keftedes-t (zöldség golyókat)
és Bourekakit (padlizsánba tekert sajtkrém rolót)
és ecsetvonásnyi articsóka- és puliszkakrémmel tálaljuk.

ZIMÁRIKO

3950 Ft, -
Friss bazsalikommal, fokhagymával és paradicsommal készült
metélt tészta, morzsolt feta sajttal tálalva.

BOUGIOURDI

5650 Ft, -
Négy fajta sajtot kockára vágott friss paprikával, paradicsommal
és hagymával cserépedénybe halmozunk, ízesítjük és kevés
olíva olajjal lágyra sütjük. Piláffal és pitakenyérrel tálaljuk.

Saláták

MEDITERRÁN SALÁTA

2850 Ft, -
Friss zöldsaláta, zellerszár, édeskömény, hagyma,
paradicsom és sárgarépa, citromos olivaöntettel,
olajbogyóval, pirított olajos magvakkal,
sajttal megszórva és Kratsanistoval tálalva

PRASINI SALATA

2600 Ft, -
Friss zöldsaláták, kerti zöldfűszerekkel
és ropogós kratsanistóval

TOMATOSALATA

1950 Ft, -
Friss paradicsomsaláta

VLAHIKI SALÁTA

2850 Ft, -
Friss zöldsaláták keveréke, paradicsom, joghurtos öntet,
morzsolt feta sajttal és capribogyóval meghintve.

SANTORINI SALÁTA

3250 Ft, -
Görög saláta tzatzikivel - paradicsom, paprika,
hagyma, uborka, olajbogyó, feta sajt,
olívás öntettel és tzatzikivel.

HORIATIKI SALÁTA

3250 Ft, -
Görög saláta - paradicsom, paprika, hagyma,
uborka, olivabogyó, feta sajt, olívaolajos öntettel.

AFRODITE SALATA

4850 Ft, -
Friss zöldsaláta, ruccola, körte, gyümölcsös-mézes öntettel
és kratsanistóval, grillezett Manouri sajttal.

LEONIDAS SALÁTA

5200 Ft, -
Friss zöldsaláták, paradicsom, capri- és olivabogyó,
saláta dresszinggel, főtt tojással, faszénen sült csirkemell
szeletekkel, szezámmaggal megszórva, pitakenyérrel tálalva.

THALASSINI SALÁTA

6550 Ft, -
Friss zöldsaláták, zöldségek, simogató salátaöntettel,
capri- és olajbogyóval, grillezett lazac szeletekkel, karavidesszel
és pitakenyérrel tálalva.

Köretek

PATATES STO FOURNO

1100 Ft, -
Tepsiben, olívaolajjal, fokhagyma
és hagyma gerezdekkel sült burgonya.

PSITES PATATES ME LIASTI DOMÁTA KAI SPANAKI

1350 Ft, -
Napon aszalt paradicsomos friss spenótlevelekkel
serpenyőben sült burgonya.

PATATES TIGANITES

1100 Ft, -
Sült hasábburgony

PATATES TIGANITES ME TYRI

1350 Ft, -
Hasábburgonya reszelt sajttal.

PATATES ME KREMA GALAKTOS KE ME SKORDO

1100 Ft, -
Fokhagymás tejszínben párolt burgonya.

PILAFI

1100 Ft, -
Vajjal és póráhagymával párolt rizs.

SPANAKI AHNISTO ME SKORDO

1100 Ft, -
Fokhagymával párolt spenótlevelek

LAHANIKA STON ATHMO

1350 Ft, -
Vajon párolt zöldségek, Dionysos mártással:
brokkoli, cukorborsó, két féle répa,
és héjas burgonya.

BULGUR

1350 Ft, -
Főtt-hántolt búzaszemek, zöldségekkel ízesítve

ZARZAVATIKA TIGANITA

3850 Ft, -
Roston sült friss zöldségek:
Paprika, paradicsom, padlizsán,
cukkini, gomba.

Pita / I Spitiko Psomi

380 Ft, -
Pitakenyér vagy házi készítésű olívás kenyér

KRATSANISTO

380 Ft, -
Olajos magvakkal megszórt ropogtatni való

Desszertek

GALAKTOBOUREKO

1800 Ft, -
Tejjel főtt vaníliás grízes krém réteslapok között,
házi narancslekvárral.

FLOGERA

1950 Ft, -
Réteslapokba göngyölt diós-mézes-csokis-mandulás finomság,
vanília fagylalttal tálalva.
Rendeléskor frissen készítjük, ezért, közel 15 percet kell várakoznia
a tálalásra!
Megéri! :)

KADAIFI

1950 Ft, -
Dióval, mandulával töltött keleti csemege,
vanília fagylalttal tálalva.

FROUTOSALATA

2450 Ft, -
Friss gyümölcsválogatás

TOURTA TIS SOFIAS

2350 Ft, -
Csokis-marcipános piskóta, ét-és tejcsokoládé mousse rétegekkel.

TOURTA TIS DAFNIS

2350 Ft, -
Könnyű túrókrém aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, , ropogós tört ostyával,
csoki tükörmázzal bevonva.

TOURTA TOU ARISTARHOU

2350 Ft, -
Epres vanília torta, marcipános-fehércsokis piskótán,
fris gyümölccsel tálalva.

TOURTA ROZ

2350 Ft, -
Hűvös málnakrém, mogyorós habcsókkal

PÁTHOS

2350 Ft, -
Mézes tejszínes maracuja krém és marcipános piskóta,
roppanós mogyoróval

GLIKO TOU ANDREAS

2350 Ft, -
Vanília fagyi és friss banán szeletek forró csokiban,
meggyel, tejszínhabbal és tört mandulával tálalva.

EKPLIXI TOU DIONYSOU

2350 Ft, -
Friss gyümölcsök joghurtban, vanília fagyival, mézzel leöntve,
tejszínhabbal tálalva.
Kérheti a finomság hagyományos változatát is,- joghurt, mézzel és dióval!

PAGOTA Afrodite (nagy)

2650 Ft, -
Vegyes gyümölcsfagylalt kehelyben
tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva.

PAGOTA Zeus (nagy)

2650 Ft, -
Csoki- és vaníliafagylalt kehelyben, tejszínhabbal tálalva.

PARFE MELI

2650 Ft, -
Kézi készítésű mézparfé

MAMMA MIA

2650 Ft, -
Csokoládé mousse trópusi gyümölccsel, mandula-mogyoró
lapon, csokoládé kehelyben tálalva. Glutén, laktóz és glükóz mentes !!!

Fehér borok

KRETIKOS

0,75l
8950 Ft, -
Kréta szigetének őshonos szőlőfajtáiból készült ez a ragyogó
sárgás-fehér színű száraz fehérbor. Fehér virágok, barack,
sárgabarack, ananász és mangó lágy aromája érződik,
kellemes hosszú utóízzel.

RETSINA Attika

0,75 l
8950 Ft, -
Különleges karakterű, ragyogó sárga színű
száraz fehérbor. Diszkrét Attikai fenyő illattal,
finom aromával, harmonikus és karakteres utóízzel

MOSCHOFILERO

0,75 l
8950 Ft, -
Egy friss kiegyensúlyozott száraz fehérbor a virágok
és citrusos gyümölcsök erős, fajtajelleges illatával
és ízével, hosszú utóízzel.

SANTORINI

0,75l
13500 Ft, -
Santorini szőlőskertjeiből származik az Assyrtiko szőlőfajta
halványsárga színű száraz fehérbora. Ízében, illatában citrusok,
zöld alma, barack és grapefruit aromája érződik egy különösen
fémes árnyalattal, ami teljes mértékben kifejezi a fajta jellegét.

HARSÁNYI HÁRSLEVELŰ

0,75l
9500 Ft, -
Csodálatosan szép, tipikusan fajtajegyes hárslevelű.
Tökéletes harmóniában egyesülnek az elegáns fehérvirágos,
enyhén mézes és zamatos gyümölcsjegyek.

MAGNUS Neszmély

0,75 l
10800 Ft, -
Ez a Cuvés Battonage az Ászár-Neszmély borvidék
egyik gyöngyszeme, ami Sauvignon Blanc
és Chardonnay házasításából született.

FURMINT

0,75 l
11900 Ft, -
Színe világos lime. Már az illata is elvarázsol.
Gyönyörű hordófűszerek, elegáns, hűvös gyümölcsösség
és a dűlőre jellemző sós levegő illata tör elő a pohárból...

Vörös borok

KRETIKOS

0,75l
8950 Ft, -
Kréta szigetének két legősibb szőlőfajtájából készült
ez a harmonikus, könnyű, száraz vörösbor.

SYRAH

0,75 l
10800 Ft, -
Gazdag test, intenzív tanninok és hosszú utóíz jellemzi
ezt a lenyűgöző száraz vörösbort.

SKALAREA

0,75 l
13200 Ft, -
A bort gyönyörű szerkezet, gazdag test, erő,
olajosság, hosszan tartó íz és aroma jellemzi

FEKETE KADARKA

0,75 l
8950 Ft, -
A fűszeres szekszárdi kadarka az egyik hungarikum borunk.
Fűszeres és cseresznyés jegyeket is találunk benne.

CABERNET SAUVIGNON

0,75 l
10800 Ft, -
Opálos mélybordó szín, hatalmas test
és érett tannin jellemzi.

BIKAVÉR

0,75 l
10800 Ft, -
Rendkívül összetett ízvilágú száraz vörösbor, az egri
borvidék emblematikus bora. Egy igazi "Áldás"

GÖRÖGSZÓ - Szekszárd

27500 Ft, -
Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon
házasítása, annak minden nagyszerűségével. Fekete mag,
füst, hatalmas test, elképesztő komplexitás és elegancia.

Rozé borok

KADARKA SILLER

0,75 l
8350 Ft, -
Színe élénk cseresznye, illatában és ízében
a kadarkára jellemző cseresznyés és fűszeres
ízeket ismerhetjük fel.

Desszert borok

TOKAJI ASZU 5 puttonyos

0,5 l
15500 Ft, -
A borok királya, a királyok bora.
Intenzív aranysárga szín, komplex
illat és aroma jellemzi.

IMIGLYKOS

0,75 l
8950 Ft, -
Finoman virágos ízű félédes fehér
vagy vörös meliritos bor. Lágy kerek zamata,
ropogós savassággal zárul.

MAVRODAPHNE

0,75 l
8950 Ft, -
Édes vörös mazsolabor, a szeder és áfonya
intenzív bukéjával, amit az aszalt füge, a szilva
és a csokoládé édes aromája követ.

MUSCAT of PATRAS

0,75 l
8950 Ft, -
Halvány arany színű likőrbor a barack a túlérett dinnye
és a tejkaramella csábító aromáival. Rengeteg íz,
amiben a muskotályos szőlő tiszta frissessége fejeződik ki.