Előételek

1. TZATZIKI

2300 Ft, -
Reszelt uborka és fokhagyma, lágy joghurtba keverve.

2. HTIPITI

2400 Ft, -
Friss csípős zöldpaprikával kevert fetasajt krém

3. MELITZANO

2400 Ft, -
Padlizsánkrém

4. SKORDALIA

1600 Ft, -
Fokhagymás burgonyapüré hidegen

5. DOLMADES

2200 Ft, -
szőlőlevélbe csomagolt fűszeres rizs

6. OREKTIKO PIATO KRIO

7500 Ft, -
Hideg előételeinkből összeállított tál:
Melitzano, Tzatziki, Skordalia, Htipiti,
Skoumbria,Dolmades, friss Feta sajt,
olajbogyó és ropogós Kratsanisto

7. FRESKO TYRI FETA
/ I FETA SAGANAKI / I MANOURI PSITO

2400 Ft, -
Válasszon a sajtok közül! Görög fetasajt olajbogyóval -
vagy roston sütve bazsalikomlevéllel -
vagy roston sült Manouri sajt

8. TYROPITA I SPANAKOPITA

2400 Ft, -
Két rétesből választhat:
Három sajttal készült rétes vagy
spenótos rétes feta sajttal megbolondítva

9. BOUREKAKI

2400 Ft, -
Sajtkrémmel töltött padlizsán szeletek
olíva olajon sütve, olajos magvakkal megszórva

10. KEFTEDES

2400 Ft, -
Fűszeres húslabdák nyárson, skordaliával

11. SKOUMBRIA KREMA

2600 Ft, -
Füstölt makréla krém, friss citrom és lime levével
majonézzel,főtt tojással, hagymával és metélőhagymával készítjük.

12. BAKALIARO GEMISTA

3700 Ft, -
Sajtkrémmel töltött tőkehal filé,
panko morzsa panírban, kisütve.

13. ATHERINES

2400 Ft, -
Rizs-és kukoricalisztben forgatott apróhalak,
olajban sütve, mártogató szósszal tálalva.

14. MIDIA

2800 Ft, -
Sütőben sült fűszerezett fekete kagyló

15. KALAMARAKIA TIGANITA I STA KARVOUNA

4200 Ft, -
Rizs- és kukoricalisztben forgatott tintahal karikák
olajban vagy faszénen sütve, mártogató szósszal tálalva.

16. KARAVIDES

5200 Ft, -
Langusztin farok rizs és kukoricalisztbe forgatva,
bő olajban sütve, mártogató szósszal tálalva

17. GARIDES

5600 Ft, -
Garnélarák fokhagymás vajban sütve, piláffal tálalva

18. OCTAPODI

5000 Ft, -
Hideg polipsaláta, pirított házikenyérrel.

Levesek

1. FAKI

2000 Ft, -
Mediterrán lencseleves

2. VRASTI SOUPA

3300 Ft, -
Kapros-tejszínes bárányleves

3. AVGOLEMONO

2100 Ft, -
Csirkehúsleves,joghurttal és tojásos-citromos
habarással sűrítve és reszelt Kefalo sajttal tálalva

4. KOTOSOUPA

3000 Ft, -
Tejszínes csirkeleves, friss citrommal tálalva

5. PSAROSOUPA

7500 Ft, -
Fehérborral és póréhagymával főtt égei tengeri halleves,
a "tenger gyümölcseivel".
Kérheti tejszínnel vagy friss paradicsommal készítve is!
Rendeléskor frissen készítjük!

6. FROUTOSOUPA

2800 Ft, -
Hideg gyümölcsleves szederrel, szamócával
és tejszínhabbal tálalva.

Cserépben és tepsiben sült ételek

1. MOUSAKAS

7400 Ft, -
Cserépedényben sült padlizsán és burgonya,
fűszeres darálthús raguval, besamel mártással.

2. STIFADO

7400 Ft, -
Vörösborban hagymával paradicsommal párolt
egész nyúlcomb, aszalt szilvával és piláffal tálalva.

3. KOTOPOULO SAGANAKI

8600 Ft, -
Cserépben sült tejszínes csirkemell ragu
feta sajttal, piláffal tálalva.

4. FRIKASE ARNI

11700 Ft, -
A báránycomb filét salátával és kaporral,
tejszínes mártásban puhára főzzük és burgonyával tálaljuk.

5. GARIDES SAGANAKI

13800 Ft, -
Cserépedényben paradicsomszósszal, tejszínnel,
kecske- és fetasajttal sült tisztított rákfarok, piláffal tálalva.

Roston és faszénen sültek

1. GYROS

6200 Ft, -
Nyársról vagdalt fűszeres csirkehús falatok friss zöldségekkel
tzatzikivel és pitakenyérrel tálalva.

2. SOUVLAKI KOTOPOULO

7200 Ft, -
Pácolt csirkemellfilé nyárson, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

3. SOUVLAKI HIRINO

9000 Ft, -
Nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérme, tepsiben sült burgonyával,
vajas párolt zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

4. SVERKOS HIRINO

7000 Ft, -
Fűszeres sertéstarja tepsiben sült burgonyával
és friss salátával tálalva.

5. KRASATO HIRINO

7800 Ft, -
Fűszeres sertéstarja fehérboros tejszínes gombamártással,
piláffal tálalva.

7. TO PIATO TOU VOSKOU

9800 Ft, -
Fillo tésztában sült paradicsomos szűzérme, feta sajttal töltve
kemencében sült zöldségekkel és polenta krémmel tálalva.

6. HORIATIKO BIFTEKI

7800 Ft, -
Görög húslepény mediterrán sajtokkal és friss kakukkfüves paradicsommal töltve.
Sült burgonyával, friss zöldsalátával és zamatos olívás-paradicsom mártással tálalva.

8. PIATELA DIONYSOU 2

22100 Ft, -
Kétszemélyes DIONYSOS tál:
Faszénen sütött, nyársra tűzdelt pácolt sertés szűzérmék, fűszeres sertés tarja,
csirkecomb filé, pácolt csirkemell filé nyárson, görög húslepény és gyros tzatzikivel
tepsis burgonyával piláffal és vajas párolt friss zöldségekkel tálaljuk

9. BRIZOLA MOSHARI

14600 Ft, -
Borjúborda faszénen sütve, serpenyőben sült napon aszalt aradicsomos,
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.

10. FILETO

13300 Ft, -
Bélszín fűszervajjal vagy friss zöldbors mártással, roston sült zöldségekkel és burgonyával tálalva.

11. PAIDAKIA

12700 Ft, -
Faszénen grillezett báránybordák, serpenyőben sült napon aszalt paradicsomos
spenótlevelekkel és héjas burgonyával tálalva.

12. BOUTI ARNISIO

10500 Ft, -
Rozmaringos, omlós báránycsülök, tepsiben sült burgonyával tálalva,

Halételek

1. KALAMARAKIA

7500 Ft, -
Pankó morzsával panírozott tintahal karikák,
tzatzikis salátával és fokhagymás pitával tálalva.

2. BAKALIAROS

8700 Ft, -
Rizs és kukoricalisztbe forgatott sült tőkehalfilé skordaliával,
friss zöldsalátával, fokhagymás-joghurtos öntettel.
Kérheti panko morzsában rántva is!

3. FILETO SOLOMOS

9900 Ft, -
Faszénen sült lazacfilé friss, vajas párolt zöldségekkel
és Dionysos mártással.

4. GLOSSA

12700 Ft, -
Nyelvhal citromos vajban, serpenyőben sütve, capri bogyóval.
Vajas párolt zöldségekkel tálaljuk.

5. KOKINOPSARO

8200 Ft, -
Vörös sügér faszénen sütve, lado-lemono öntettel.
Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

6. TSIPOURA

12700 Ft, -
Aranydurbincs egész (vagy filé) faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

7. LAVRAKI

12700 Ft, -
Farkassügér egész (vagy filé), faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

8. MIDIA MAVRA

7000 Ft, -
Választhat, hogy friss paradicsommal vagy mustárral főzzük a kagylókat.
A klasszikus fokhagymás fehérborban párolt tengeri fekete kagylót is örömmel elkészítjük.

9. OCTAPODI

16700 Ft, -
Faszénen sült polip lado-lemono öntettel, friss zöld salátával
kevés morzsolt feta sajttal tálalva.

10. SOUVLAKI THALASSINO

11300 Ft, -
Garnélarák, lazac és tintahal nyárson, faszénen sütve.
Cserépben sült zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

11. GARIDES SOUVLAKI

12700 Ft, -
Tisztított rákfarok nyárson, faszénen sütve, lado-lemono öntettel
és cserépedényben sült zöldségekkel tálalva.

12. GARIDES TIGANITES

12700 Ft, -
Fokhagymás vajban sült tisztított rákfarok,
friss salátával és sajtos sült burgonyával.

13. ASTAKOS

44500 Ft, -
Languszta, grillezve fokhagymás spenótlevelekkel
és tejszínes burgonyával tálalva,két személyre.
Egy személyre is elkészítjük.

14. VASILIKO KAVOURI

37800 Ft, -
Királyrák láb fokhagymás vajjal faszénen sütve,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával.

15. PIKILIA ME DIAFORES GARIDES

46200 Ft, -
Pazar ráktálon garnélarákok nyárson, langusztin, királyrák láb és languszta,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával tálalva.

16. ASTAKOMAKARONADA

44500 Ft, -
Langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 2 személyre. Egy személyre is elkészítjük.

17. PSARO PIATELA DIONYSOS 2

49300 Ft, -
Kétszemélyes tál a tenger finomságaival:
Vörös sügér, egész aranydurbincs, garnélarákok nyárson és tintahal
faszénen grillezve és olajban sült nyelvhal. Vajas párolt zöldségekkel tálalva.

18. PSARO PIATELA POSEIDON 4

107500 Ft, -
Exkluzív haltál négy személyre, a tenger legkülönlegesebb kínálatával:
Fél languszta, királyrák láb, aranydurbincs és farkassügér, tintahal
és lazacfilé faszénen grillezve. Olajban sült tőkehal filé, nyelvhal és apróhalak,
Kagylóval és sajttal töltött padlizsánroló, sütőben sült kagyló,
és faszénen grillezett polip, vajas párolt zöldségekkel és piláffal tálalva.

Hús nélküli ételek

1. IMAM BAILDI

7500 Ft, -
A padlizsán szeletek fűszeres zöldségraguval töltve,
sütőben sütve és bulgurral tálalva.

2. BOUGIOURDI

7100 Ft, -
Négy fajta sajtot kockára vágott friss paprikával, paradicsommal
és hagymával cserépedénybe halmozunk, ízesítjük és kevés
olíva olajjal lágyra sütjük. Piláffal és pitakenyérrel tálaljuk.

3. AMALTHEAS

8800 Ft, -
Zöldséges Bulgur ágyra fektetjük a serpenyőben megforgatott
cukorborsót, és gombagerezdeket. Roston sült padlizsán karikákat
és fokhagymás spenótleveleket terítünk rá.Kecskesajttal töltött gomba kerül a tetejére,
amire olajban ropogósra sütött kaliforniai paprika és hagyma csíkokat halmozunk és
meghintjük zöldellő sült rukkolával. A tálat Vega Keftedes (sült zöldséggolyók) és Bourekaki
(padlizsán szeletbe tekert sajtkrém) kíséri. Articsóka- és puliszkakrémmel tálaljuk.

4. ZIMÁRIKO

5000 Ft, -
Friss bazsalikommal, fokhagymával és paradicsommal készült
metélt tészta, morzsolt feta sajttal tálalva.

Saláták

1. MEDITERRÁN SALÁTA

3600 Ft, -
Friss zöldsaláta, zellerszár, édeskömény, hagyma,
paradicsom és sárgarépa, citromos olivaöntettel,
olajbogyóval, pirított olajos magvakkal,
sajttal megszórva és Kratsanistoval tálalva

2. PRASINI SALATA

3300 Ft, -
Friss zöldsaláták, kerti zöldfűszerekkel
és ropogós kratsanistóval

3. TOMATOSALATA

2500 Ft, -
Friss paradicsomsaláta

4. VLAHIKI SALÁTA

3600 Ft, -
Friss zöldsaláták keveréke, paradicsom, joghurtos öntet,
morzsolt feta sajttal és capribogyóval meghintve.

5. SANTORINI SALÁTA

4100 Ft, -
Görög saláta tzatzikivel - paradicsom, paprika,
hagyma, uborka, olajbogyó, feta sajt,
olívás öntettel és tzatzikivel.

6. HORIATIKI SALÁTA

4100 Ft, -
Görög saláta - paradicsom, paprika, hagyma,
uborka, olivabogyó, feta sajt, olívaolajos öntettel.

7. AFRODITE SALATA

6200 Ft, -
Friss zöldsaláta, ruccola, körte, gyümölcsös-mézes öntettel
és kratsanistóval, grillezett Manouri sajttal.

8. LEONIDAS SALÁTA

6600 Ft, -
Friss zöldsaláták, paradicsom, capri- és olivabogyó,
saláta dresszinggel, főtt tojással, faszénen sült csirkemell
szeletekkel, szezámmaggal megszórva, pitakenyérrel tálalva.

9. THALASSINI SALÁTA

8300 Ft, -
Friss zöldsaláták, zöldségek, simogató salátaöntettel,
capri- és olajbogyóval, grillezett lazac szeletekkel, karavidesszel
és pitakenyérrel tálalva.

Köretek

1. PATATES STO FOURNO

1400 Ft, -
Tepsiben, olívaolajjal, fokhagyma
és hagyma gerezdekkel sült burgonya.

2. PSITES PATATES ME LIASTI DOMÁTA KAI SPANAKI

1700 Ft, -
Napon aszalt paradicsomos friss spenótlevelekkel
serpenyőben sült burgonya.

3. PATATES TIGANITES

1400 Ft, -
Sült hasábburgony

4. PATATES TIGANITES ME TYRI

1700 Ft, -
Hasábburgonya reszelt sajttal.

5. PATATES ME KREMA GALAKTOS KE ME SKORDO

1400 Ft, -
Fokhagymás tejszínben párolt burgonya.

6. PILAFI

1400 Ft, -
Vajjal és póráhagymával párolt rizs.

7. SPANAKI AHNISTO ME SKORDO

1400 Ft, -
Fokhagymával párolt spenótlevelek

8. LAHANIKA STON ATHMO

1700 Ft, -
Vajon párolt zöldségek, Dionysos mártással:
brokkoli, cukorborsó, két féle répa,
és héjas burgonya.

9. BULGUR

1700 Ft, -
Főtt-hántolt búzaszemek, zöldségekkel ízesítve

10. ZARZAVATIKA TIGANITA

4900 Ft, -
Roston sült friss zöldségek:
Paprika, paradicsom, padlizsán,
cukkini, gomba.

11. Pita / I Spitiko Psomi

500 Ft, -
Pitakenyér vagy házi készítésű olívás kenyér

12. KRATSANISTO

500 Ft, -
Olajos magvakkal megszórt ropogtatni való

Desszertek

1. GALAKTOBOUREKO

2300 Ft, -
Tejjel főtt vaníliás grízes krém réteslapok között,
házi narancslekvárral.

2. FLOGERA

2500 Ft, -
Réteslapokba göngyölt diós-mézes-csokis-mandulás finomság,
vanília fagylalttal tálalva.
Rendeléskor frissen készítjük, ezért, közel 15 percet kell várakoznia
a tálalásra!
Megéri! :)

3. KADAIFI

2500 Ft, -
Dióval, mandulával töltött keleti csemege,
vanília fagylalttal tálalva.

4. FROUTOSALATA

3100 Ft, -
Friss gyümölcsválogatás

5. TOURTA TIS SOFIAS

3000 Ft, -
Csokis-marcipános piskóta, ét-és tejcsokoládé mousse rétegekkel.

6. TOURTA TIS DAFNIS

3000 Ft, -
Könnyű túrókrém aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, , ropogós tört ostyával,
csoki tükörmázzal bevonva.

7. TOURTA TOU ARISTARHOU

3000 Ft, -
Epres vanília torta, marcipános-fehércsokis piskótán,
fris gyümölccsel tálalva.

8. TOURTA ROZ

3000 Ft, -
Hűvös málnakrém, mogyorós habcsókkal

9. PÁTHOS

3000 Ft, -
Mézes tejszínes maracuja krém és marcipános piskóta,
roppanós mogyoróval

10. GLIKO TOU ANDREAS

3000 Ft, -
Vanília fagyi és friss banán szeletek forró csokiban,
meggyel, tejszínhabbal és tört mandulával tálalva.

11. EKPLIXI TOU DIONYSOU

3000 Ft, -
Friss gyümölcsök joghurtban, vanília fagyival, mézzel leöntve,
tejszínhabbal tálalva.
Kérheti a finomság hagyományos változatát is,- joghurt, mézzel és dióval!

12. PAGOTA Afrodite (kehelyben)

3600 Ft, -
Vegyes gyümölcsfagylalt kehelyben
tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva.

13. PAGOTA Zeus (kehelyben)

3600 Ft, -
Csoki- és vaníliafagylalt kehelyben, tejszínhabbal tálalva.

14. PARFE MELI

3300 Ft, -
Kézi készítésű mézparfé

15. MAMMA MIA

3300 Ft, -
Csokoládé mousse trópusi gyümölccsel, mandula-mogyoró
lapon, csokoládé kehelyben tálalva. Glutén, laktóz és glükóz mentes !!!

Italok


Görög különlegességek

1. METAXA 5*

4 cl
2200 Ft, -

2. METAXA 7*

4 cl
2500 Ft, -

3. METAXA 12*

4 cl
4000 Ft, -

4. Ouzo TIRNAVOU 40%

4 cl
2200 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka

5. Ouzo TIRNAVOU me Karafaki

10 cl
5600 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
üveg kancsócskában szervírozva

6. Ouzo BARBAYANNI 46%

4 cl
3000 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka

7. Ouzo BARBAYANNI me Karafaki

10 cl
7500 Ft, -
Ánizs ízesítésű görög törkölypálinka
üveg kancsócskában szervírozva

8. Tsipouro BABATZIM 42%

4 cl
3100 Ft, -
Különleges, egyazon szőlőfajtából készített pálinka.

9. Tsipouro BABATZIM me Karafaki

10 cl
7700 Ft, -
Különleges, egyazon szőlőfajtából készített pálinka,
üveg kancsócskában szervírozva

10. TENTOURA

4 cl
2300 Ft, -
Kiváló likőr a fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,
citrusos gyümölcsök, masztix,....stb. aromájával.

11. WERMOOD red & white

8 cl
2100 Ft, -
A muskotályos szőlőből készült bort ürömfűvel, bergamottal
és Görögországban honos gyógynövényekkel ízesítették.
Eredménye ez a nagyszerű, félédes vermut.

12. JUNIQUE & Wine

10 cl
2300 Ft, -
Borókával ízesített fehérbor.
A boróka földes, hűvös és cseppet kesernyés kivonata
ad a bornak figyelemre méltó aromát.

13. Gin of Patras

2300 Ft, -

14. MASTIKA

2300 Ft, -

Koktélok

1. PIKRO

l
3200 Ft, -
Aperol, gyöngyöző rosé bor jégkockán,
szódavíz és friss narancs szeletek

2. BOUZOUKI

l
3500 Ft, -
Metaxa 7*, szóda, lime, mentalevél

3. LYRA

l
3500 Ft, -
Ouzo, grapefruitlé, friss citrom-narancs-lime

4. FLOGERA

l
3500 Ft, -
Vodka, uborka, almalé, friss citromlé

5. XINÍ

4000 Ft, -
Gin of Patras, tonik, Junique likőrbor (boróka) és lime.

6. BAGLAMA /HORIS ALKOHOOL/

2000 Ft, -
Alkoholmentes - Almalé, friss narancslé, lime, grenadine

7. MIRODATO

4000 Ft, -
Gin of Patras, tonik, rebarbara, málna

8. MIRODATO ASPRO

4000 Ft, -
Gin of Patras, lime, tonik, rozmaring,

9. KOKKINI MENTA

4500 Ft, -
Gin of Patras, görögdinnye ízesítésű Masztika, lime, menta

10. PRÁSINI

4000 Ft, -
Gin of Patras, uborkás tonik, pár csepp bodza, friss uborka

Fehér borok

1. MOSCHOFILERO

0,75 l
11400 Ft, -
Egy friss kiegyensúlyozott száraz fehérbor a virágok
és citrusos gyümölcsök erős, fajtajelleges illatával
és ízével, hosszú utóízzel.

2. RETSINA Attika

0,75 l
11400 Ft, -
Különleges karakterű, ragyogó sárga színű
száraz fehérbor. Diszkrét Attikai fenyő illattal,
finom aromával, harmonikus és karakteres utóízzel

3. HARSÁNYI HÁRSLEVELŰ

0,75l
12100 Ft, -
Csodálatosan szép, tipikusan fajtajegyes hárslevelű.
Tökéletes harmóniában egyesülnek az elegáns fehérvirágos,
enyhén mézes és zamatos gyümölcsjegyek.

4. FURMINT

0,75 l
15500 Ft, -
Színe világos lime. Már az illata is elvarázsol.
Gyönyörű hordófűszerek, elegáns, hűvös gyümölcsösség
és a dűlőre jellemző sós levegő illata tör elő a pohárból...

EZEK A BOROK CSAK ÍZELÍTŐK...

0 Ft, -
Jóval több görög és magyar borból válogathat éttermünkben!

Vörös borok

1. KRETIKOS

0,75l
11400 Ft, -
Kréta szigetének két legősibb szőlőfajtájából készült
ez a harmonikus, könnyű, száraz vörösbor.

2. SYRAH

0,75 l
14400 Ft, -
Gazdag test, intenzív tanninok és hosszú utóíz jellemzi
ezt a lenyűgöző száraz vörösbort.

3. CABERNET SAUVIGNON

0,75 l
12400 Ft, -
Opálos mélybordó szín, hatalmas test
és érett tannin jellemzi.

4. BIKAVÉR

0,75 l
14400 Ft, -
Rendkívül összetett ízvilágú száraz vörösbor, az egri
borvidék emblematikus bora. Egy igazi "Áldás"

EZEK A BOROK CSAK ÍZELÍTŐK...

0 Ft, -
Jóval több görög és magyar borból válogathat éttermünkben!

Rozé borok

1. KÉKFRANKOS Rosé

0,75 l
12500 Ft, -
A szekszárdi hagyományos borkészítés egyik
remekbe szabott darabja.

2. KADARKA SILLER

0,75 l
11400 Ft, -
Színe élénk cseresznye, illatában és ízében
a kadarkára jellemző cseresznyés és fűszeres
ízeket ismerhetjük fel.

Desszert borok

1. TOKAJI ASZU 5 puttonyos

0,5 l
21300 Ft, -
A borok királya, a királyok bora.
Intenzív aranysárga szín, komplex
illat és aroma jellemzi.

2. IMIGLYKOS

0,75 l
11400 Ft, -
Finoman virágos ízű félédes fehér
vagy vörös meliritos bor. Lágy kerek zamata,
ropogós savassággal zárul.

3. MAVRODAPHNE

0,75 l
11400 Ft, -
Édes vörös mazsolabor, a szeder és áfonya
intenzív bukéjával, amit az aszalt füge, a szilva
és a csokoládé édes aromája követ.

4. MUSCAT of PATRAS

0,75 l
11400 Ft, -
Halvány arany színű likőrbor a barack a túlérett dinnye
és a tejkaramella csábító aromáival. Rengeteg íz,
amiben a muskotályos szőlő tiszta frissessége fejeződik ki.