Halételek Halételek

1. KALAMARAKIA

8300 Ft, -
Pankó morzsával panírozott tintahal karikák,
tzatzikis salátával és fokhagymás pitával tálalva.

2. BAKALIAROS

9600 Ft, -
Rizs és kukoricalisztbe forgatott sült tőkehalfilé skordaliával,
friss zöldsalátával, fokhagymás-joghurtos öntettel.
Kérheti panko morzsában rántva is!

3. FILETO SOLOMOS

10900 Ft, -
Faszénen sült lazacfilé friss, vajas párolt zöldségekkel
és Dionysos mártással.

4. GLOSSA

14000 Ft, -
Nyelvhal citromos vajban, serpenyőben sütve, capri bogyóval.
Vajas párolt zöldségekkel tálaljuk.

5. KOKINOPSARO

9000 Ft, -
Vörös sügér faszénen sütve, lado-lemono öntettel.
Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

6. TSIPOURA

14000 Ft, -
Aranydurbincs egész (vagy filé) faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

7. LAVRAKI

14000 Ft, -
Farkassügér egész (vagy filé), faszénen sütve,
lado-lemono öntettel. Skordaliával és friss zöldsalátával tálaljuk.

8. MIDIA MAVRA

7700 Ft, -
Választhat, hogy friss paradicsommal vagy mustárral főzzük a kagylókat.
A klasszikus fokhagymás fehérborban párolt tengeri fekete kagylót is örömmel elkészítjük.

9. OCTAPODI

18400 Ft, -
Faszénen sült polip lado-lemono öntettel, friss zöld salátával
kevés morzsolt feta sajttal tálalva.

10. SOUVLAKI THALASSINO

12400 Ft, -
Garnélarák, lazac és tintahal nyárson, faszénen sütve.
Cserépben sült zöldségekkel és Dionysos mártással tálalva.

11. GARIDES SOUVLAKI

14000 Ft, -
Tisztított rákfarok nyárson, faszénen sütve, lado-lemono öntettel
és cserépedényben sült zöldségekkel tálalva.

12. GARIDES TIGANITES

14000 Ft, -
Fokhagymás vajban sült tisztított rákfarok,
friss salátával és sajtos sült burgonyával.

13. ASTAKOS

49000 Ft, -
Languszta, grillezve fokhagymás spenótlevelekkel
és tejszínes burgonyával tálalva,két személyre.
Egy személyre is elkészítjük.

14. VASILIKO KAVOURI

41600 Ft, -
Királyrák láb fokhagymás vajjal faszénen sütve,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával.

15. PIKILIA ME DIAFORES GARIDES

50800 Ft, -
Pazar ráktálon garnélarákok nyárson, langusztin, királyrák láb és languszta,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával tálalva.

16. ASTAKOMAKARONADA

49000 Ft, -
Langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 2 személyre. Egy személyre is elkészítjük.

17. PSARO PIATELA DIONYSOS 2

54200 Ft, -
Kétszemélyes tál a tenger finomságaival:
Vörös sügér, egész aranydurbincs, garnélarákok nyárson és tintahal
faszénen grillezve és olajban sült nyelvhal. Vajas párolt zöldségekkel tálalva.

18. PSARO PIATELA POSEIDON 4

118300 Ft, -
Exkluzív haltál négy személyre, a tenger legkülönlegesebb kínálatával:
Fél languszta, királyrák láb, aranydurbincs és farkassügér, tintahal
és lazacfilé faszénen grillezve. Olajban sült tőkehal filé, nyelvhal és apróhalak,
Kagylóval és sajttal töltött padlizsánroló, sütőben sült kagyló,
és faszénen grillezett polip, vajas párolt zöldségekkel és piláffal tálalva.